Körkortsutbildning behörighet B Personbil

Här har vi samlat lite information om vår personbilsutbildning.För att anmäla dig till utbildning hos oss så kan du ringa, skicka mejl eller komma in på konoret så hjälper vi dig. 


Körkortstillstånd
För att kunna påbörja körkortutbildningen hos oss på trafikskolan måste ni ha ett giltigt körkortstillstånd, detta söker man hos transportstyrelsen. Man gör ansökan direkt på nätet, gå in på www.korkortsportalen.se och välj e-tjänster fyll i de uppgifter som efterfrågas. Sedan fyller man också i en hälsodeklaration. I slutet får man ett val att man ska beställa efter synintyg, beställ detta så skickas det hem till din folkbokföringsadress. Ta sedan med denna blankett till optikern och gör ett syntest där, sedan skickar du in detta papper till den adress som står på blanketten. Betalningen av detta görs i samband med att du gör ansökan, man kan både betala direkt på nätet eller välja att få ett inbetalningskort hemskickat, ansökan behandlas inte förrän det är betalt.


Teoriutbildningen
Det finns två sätt att läsa teori hos oss. De enda heter Elevcentralen STANDARD, och de andra heter Elevcentralen PREMIUM. Oavsett vilket alternativ ni väljer, så får ni inloggningsuppgifter och kan läsa teorin hemma via internet eller på datorerna här hos oss i vår teorilokal. Båda alternativen leder också till samma slutmål, Repetitionsfasen. Dom allra flesta känner när man hamnar här, att de plötsligt blir svårare än tidigare, och så är de också. Systemet plockar ut de frågor man har haft svårast för, vilket gör att de blir svårare. 

Böcker
Trafikens grunder:
Använder man som ett uppslagsverk, om man inte läser i boken när man gör frågorna kommer det att bli svårt att klara av teorin. När du gjort ett test och rättat detta, slå då upp svaret i boken och läs på just det område det gäller. På så sätt jobbar man igenom teorin och täcker upp alla moment


Vägmärken & vägmarkeringar:
Detta häfte hör ihop med körkortsboken och innehåller alla vägmärken och vägmarkeringar. Detta häfte är mycket bra och kommer att underlätta mycket för dig när du gör frågorna.


Köra bil:
Teori specifikt för personbil.


Körutbildningen
Körutbildningen består av 16 delmoment, allt från att ställa in stolen till att köra självständigt i stad och på landsväg. Alla elever måste gå igenom dessa moment men hur mycket man måste köra beror förstås på vilka förkunskaper man har. Har man kört mycket hemma och har bra förkunskaper så går det fortare att gå framåt. Har man kört mindre kanske man behöver öva varje moment lite extra och på så sätt behövs fler körlektioner. Vi kör inte fler lektioner än vad du som elev behöver. Är man duktig och har kört mycket hemma så kör vi inte i onödan. Under körlektionerna kommer lärarna att använda sig av teorimaterial som används för att beskriva olika situationer och hur man på bästa sätt kan lösa dessa. 


Bokning av körlektioner
Bokning av körlektioner görs via Elevcentralen på vår hemsida www.inlandetstrafikskola.se logga in med de uppgifter du fick vid inskrivningen. Avbokning av körlektioner Avbokning ska ske helst via elevcentralen och senast klockan 13.00 dagen innan ni ska köra. Vid senare avbokning debiteras halvt lektionspris. Om du skulle bli sjuk samma dag, meddela oss så fort som möjligt så att någon annan kan få din tid istället.


Riskutbildning 1
From. 1 april 2009 så kom kravet på ytterligare en riskutbildning. Denna handlar om alkohol, droger samt övriga risker i trafiken. Det är en 3 timmar lång utbildning som vi har i vår teorilokal. Denna utbildning måste genomföras innan man får göra kunskapsprov och körprov hos trafikverket.


Riskutbildning 2 (Halkbanan)
Halkbanan är den andra delen av riskutbildningarna som skall göras. Vi åker till Hörnefors och gör vår halkbanekörning där. Vi åker 3-4 elever i bilen och man får då turas om att köra både dit och hem. Vi åker också över Umeå tillbaka så alla får köra en kort lektion i Umeå för att prova på lite mer avancerad trafik.


Betalning
Betalning kan ske med kort, via bankgiro eller via våran e-handel. När ni betalar via bankgiro måste ni ange ert personnummer och namn. Kostnaderna för körkortsutbildningen finns bifogade på ett separat papper, där kan ni läsa om vårt startpaket samt övriga priser. För att få hämta ut böcker krävs att antingen startpaketet eller kostnaden för grundavgift och böcker är betalda. Vi tillåter en skuld på max 2000 kronor sedan vill vi att ni börjar betala av.


Legitimation
För att kunna göra alla obligatoriska moment krävs för varje tillfälle att man kan visa upp en giltig legitimation. Om du inte har detta så skaffa det så fort som möjligt annars kommer det att bli problem vid riskutbildningarna och proven.


Kunskapsprov och Körprov
Dessa prov är det sista som skall göras innan man har sitt körkort i handen. För att bli inbokad till trafikverkets prov krävs att både teori och körning nästan är klara. Proven bokas nämligen samtidigt och görs med bara någon eller några dagars mellanrum. Ibland kan man få proven samma dag.