Körkortsutbildning behörighet BE Tung släp till personbil

Här har vi samlat lite information om vår BE-utbildning. För att anmäla sig till utbildning hos oss kan ni antingen ringa, mejla eller komma förbi på kontoret.

 

Körkortstillstånd
För att kunna påbörja körkortutbildningen hos oss på trafikskolan måste ni ha ett giltigt körkortstillstånd, detta söker man hos transportstyrelsen. Ansökan görs på på www.korkortsportalen.se gå in under e-tjänster och fyll i ansökan och hälsodeklaration. Beställ också ett synintyg som skickas hem till dig och som du sedan tar med dig till en optiker och skickar sedan in till transportstyrelsen.


Teoriutbildningen
När ni skriver in er hos oss får ni även inloggningsuppgifter så att ni kan logga in på datorerna ute i vår teorilokal men även via internet för att kunna börja plugga in körkortsteorin. För att plugga in körkortsteorin har vi till hjälp ett körkortsfrågeprogram som består av frågor uppdelade i olika faser. Faserna som man skall göra är A, B, C, F, Repetition samt sluttest. Faserna A, B, C och F är grundfaser och det krävs att man gjort dessa färdiga innan man kan fortsätta med de sista. Varje test består av 60 frågor och 54 rätt är gränsen för att vara godkänd på testet. För att vara godkänd på en fas krävs 2 godkända tester. Börja med fas A och gör den godkänd innan ni går vidare till nästa. När ni kommer till fas repetition kommer ni att känna att den fasen är svårast, det stämmer att den är det. I denna fas kommer de frågor som du haft mest fel på i de tidigare faserna och på så sätt så känns den svårare. På denna fas gäller dessutom att man har 3 godkända test innan man är klar.


Ni kan antingen sitta här på trafikskolan och läsa vid våra datorer eller hemma via internet. Antalet tester obegränsat och det tillkommer ingen extra avgift. Det är samma frågor som vi har på trafikskolan och samma inloggning.


Böcker
Körkortsboken:
I denna bok hittar ni svaren på grundläggande trafikregler och frågor som inte är specifika för släpvagn. Vägmärken & vägmarkeringar: Detta häfte hör ihop med körkortsboken och innehåller alla vägmärken och vägmarkeringar. Detta häfte är mycket bra och kommer att underlätta mycket för dig när du gör frågorna.


BE-boken:
Denna bok innehåller svar på frågor som rör just släpvagn.


Kontrollfrågor:
Detta är ett häfte med frågor som rör släpvagn, gör dessa frågor dom är mycket bra.


Körutbildningen
Vi brukar börja med körutbildningen när ni skrivit och klarat teoriprovet på trafikverket. Detta eftersom väntetiden för att få en uppkörningstid brukar kunna vara ett par veckor, under den tiden hinner man göra körningen klart. Körutbildningen och körprovet består av en säkerhetskontroll, funktionsbeskrivning, en manöverbana och körning i trafik. Alla dessa delar kommer vi att gå igenom med er under körlektionerna.


Bokning och avbokning av körlektioner
Bokning av körlektioner görs direkt med vår BE-lärare. Avbokning ska ske senast klockan 13.00 vardagen innan ni ska köra. Vid senare avbokning debiteras halvt lektionspris. Om du skulle bli sjuk samma dag, meddela oss så fort som möjligt så att någon annan kan få din tid istället.


Betalning
Betalning kan ske med kort, kontant eller via bankgiro. När ni betalar via bankgiro måste ni ange ert elevnummer och namn. Vi tillåter en skuld på max 2000 kronor sedan vill vi att ni börjar betala av.


Legitimation
För att kunna göra proven krävs för varje tillfälle att man kan visa upp en giltig legitimation.


Kunskapsprov och Körprov
Båda dina prov bokar vi åt dig, kravet för att bokas på kunskapsprov är att fas A, B, C och F är godkända. Kunskapsprovet är det som görs först, i Lycksele görs det på City hotellet. När du gjort ett godkänt kunskapsprov så kan man boka körprovet. Att få körprov kan innebära lite väntetid.