Utökat B (B96)

Körkortstillstånd
För att ta behörigheten utökat B eller B 96 som det heter så behövs inget körkortstillstånd om du har behörighet B sedan tidigare.

 

Böcker
För att ta behörighet B96 krävs inget teoriprov, men vill man fräscha upp sina kunskaper så kan man köpa BE-boken av oss.

 

Körutbildningen
Körutbildningen består av en genomgång av säkerhetskontrollen, som är en del av körprovet. Det kommer också att ingå körning i trafik där det även ingår Eco-driving som även det är en del av körprovet. Det är inget särskilt manöverprov, däremot kommer det att ingå backning i trafik, exempelvis runt ett hörn.

 

Bokning av körlektioner
Bokning av körlektioner görs via kontoret under våra kontorstider som står på framsidan av denna informationsfolder.

Avbokning av körlektioner
Avbokning ska ske via telefonkontakt eller sms och senast klockan 13.00 dagen innan ni ska köra. Vid senare avbokning debiteras halvt lektionspris. Om du skulle bli sjuk samma dag, meddela oss så fort som möjligt så att någon annan kan få din tid istället. 

 

Betalning
Betalning kan ske med kort, kontant eller via bankgiro. När ni betalar via bankgiro måste ni ange ert personnummer och namn. Kostnaderna för körkortsutbildningen finns specificerade på baksidan av detta informationsblad. Vi tillåter en skuld på max 2000 kronor sedan vill vi att ni börjar betala av.

 

Legitimation
För att kunna göra körprovet krävs att man kan visa upp en giltig legitimation samt att man är fotograferad, se info nedan.

Fotografering
OBS!! Innan körprovet görs måste man ha tagit ett foto på trafikverket så att det finns lagrat elektroniskt. Kommer man till körprovet utan att foto tagits så blir man avvisad!!
Fotografering kan ske på alla förarprovskontor i Sverige, så har man vägarna förbi ett så passa på att ta ett foto. Det kan göras lång tid innan du ska göra körprov. Det kommer också att finnas tid för fotografering i Lycksele. Tider för detta kan du få från oss på trafikskolan.

 

Körprov
Körprovet som krävs görs hos trafikverket och provet kommer att utgå från busstationens parkering. Vi sköter bokningen av provet åt dig som är kund hos oss.